zondag 14 juli 2013

Te Muiden

Het etentje eerder deze week in Muiderberg inspireert tot een fietstochtje. Het is een topuitje met niet eens heel veel inspanning. Eerst passeer je (ná het Diemerpark) het nieuwe Paviljoen Puur bij Fort Diemerdam. Heel bijzondere architectuur in de vorm van een slakkenhuis. Het is open van 11 tot 18. Voor daguitjes dus.

Het fietspad naar Muiden leidt over pittoreske schapendijkjes, direct aan het IJmeer. Het is weids en groen en waterrijk. Behalve een klein stukje met de A1 vlak naast je is het eindeloos mooi. Het fietspad blijkt de Natuurboulevard te heten, een 'recreatieve en ecologische verbinding tussen de Hollandse Brug en Almere. In Muiden heb je het plezier van druk manoeuvrerende boten in de sluis.

Het riviertje dat je kruist te Muiden is de Vécht, ontdek ik ineens. Dus zeg ik: 'Bobby, dit is de Vécht!' In het kader van het project Huis aan de Vecht. 'Wat dacht je van Múiden of Muiderberg? Dan houden we de hunkerflat te Utrecht aan, en kun je toch op de fiets naar het werk. Desnoods gaan we in een doorzonwoning.' Ik vind het een gewéldig idee.

Naar Muiderberg is het 14,4 km en 291 kcal. Keer twee. De Moves-app telt tegenwoordig niet alleen de kilometers en de gereden tijd, maar ook de calorie waarde van de inspanning. Dan mag je wel een clubsandwich! 

Geen opmerkingen: