woensdag 3 juli 2013

We're young!

Opeens sta ik in Paradiso, de Hitklup gaat vanavond terug naar de 80's. Het is een verjaarscadeautje van Leen. Nu wreekt zich dat zij tien jaar jonger is dan ik. Het is wel een complimentje waard dat zij zich dat niet bewust is, maar ik studeerde en danste in de jaren zéventig, beken ik. De jaren tachtig, toen was dat al een beetje voorbij.

De grote Aha-Erlebnisse die ik bij de voorgangers van deze avond had, toen die nog gepresenteerd werden door Vic van de Reijt, die heb ik nu niet. Die Duitse, Franse en Surinaamse avonden staan me nog in het geheugen gegrift. Mudvolle hete avonden met middelbare jongeren die totaal uit hun dak gingen. Ook ik. Nu presenteert Leo Blokhuis. Ook heel leuk, ook heel enthousiasmerend, maar voor mij ontbreekt vanavond dat Feest der Herkenning.

Wel is het weer een lange hete avond met een hoge energie. Het gaat tot 23.30 duren. Dat trek ik niet. Het laatste nummer dat ik doe is Loes Luca met 'We're Young'. Geweldig. Maar het zou me niets verbazen als Loes ook op tijd naar bed wil..

Bij elk nummer overhandig ik mijn iPone aan Leen, zodat zij even kan intypen wat we zien en horen. 'Ik verheug me nu al op je blog', zegt ze. Dat is heel fijn aan haar. Ik mag (bijna) alles gebruiken.

Voor wie even zijn/haar geheugen wil opfrissen een bloemlezing uit de aantekeningen:
- Frederique Spigt zingt 'Passion' van Rod Stewart
- Birgit Schuurman zingt 'Fast Car van Tracy Chapman
- Sabrina Stark zingt 'Teardrops' van Womack and Womack
- Henk Hofstede zingt 'Dream is over' van Crowded House
- Mieke Stemerdink zingt 'Guilty' van Barbra Streisan
- Jan Rot zingt 'Counting Sheep', een eigen nummer uit 1982. Hij draagt het pak dat hij toen ook droeg. 'Past nog steeds...'
- Beatrice vd Poel zingt 'There must be an Angel' van de Euritmics
- Erik Corton en Monique Hendriks zingen samen  'Islands in the stream' van Kenny Rogers
- Een onbekende jongen zingt 'Against all Odds' van Phil Collins
- Loes Luca zingt 'Love 's a Battlefield' (We are Youg) van Pat Benatar
- Ricky Koole zingt 'Why Tell me Why' van Anita Meijer
- Eric Corton zingt 'Lets Dance' (Red Shoes) van David Bowie.

En dat was nog maar tot de pauze!










Geen opmerkingen: