dinsdag 30 juli 2013

Vakantielectuur

Aan het Singel in Amsterdam heb je een reisboekwinkel De Evenaar met literatuur uit verre landen. Voor ik me op internet ongans ga googelen stuur ik ze maar even een mailtje: 'Ik ga op vakantie naar Macedonië en vraag me af of er misschien ook literatuur uit die omgeving vertaald is (eventueel Servië, Montenegro, Albanië, Bulgarije, Noord Griekenland). Van Aart den Doolaard heb ik De Bruiloft der Zeven Zigeuners

Fijn dat er mensen zijn die dingen uit hun hoofd weten. Binnen een half uur krijg ik relevant antwoord. 'Zeker hebben we literatuur uit die streken: Bulgarije: Trojanow en Penkov, Albanië: Kadare, Vorpsi, Macedonië: van onze eigen Roel van Duijn: Bruidenoorlog, de Macedonische auteur Smilevski schrijft niet echt over Macedonië, we hebben ‘m dus niet in huis, wel te bestellen! Over meerdere van genoemde landen: Stasiuk, Griekenland: Karnezis (alleen in Engels leverbaar. Over de Balkan: Wraakengelen van Borislav Cicovacki (net uit). Dus er is het een en ander, wie weet heb ik je zo verleid om naar Evenaar te komen! Ja!

Net vind ik uit dat van Den Doolaard al zijn boeken als e-boek zijn verschenen. Dat is wel wat draagbaarder in de koffer dan de vuistdikke trilogie die ik al heb laten komen. Uit Polare Den Bosch - voorheen De Slegte.

Geen opmerkingen: