vrijdag 19 juli 2013

Rivierenwijk

'In Amsterdam heet het Rivierenbúúrt, maar hier heet het Rivierenwíjk, en het is inderdaad heel wat anders', zegt alweer een nieuwe makelaar. Het is ook niet de Rijnstráát, maar de Rijnláán.

Bobby en ik werken ons lijstje mogelijk interessante huizen verder af. Deze wijk is ook een volkswijk in opkomst. Daar heb je er nogal wat van n Utrecht. De mensen willen wel mooiere huizen en straten dan deze, maar ze kiezen qua budget ook voor veiligheid. 

Dit huis ligt aan een straat van niks, er is wel een groenstrook in het midden, maar ook die nogal fantasieloos. Het is onverwacht leuk binnen. Er zijn zoveel kamers en kamertjes dat we er ineens alle woonwensen in kwijt kunnen. De tuin is klein maar wild, er is een schuurtje en een achterommetje, de bibliotheek annex tweede woonkamer annex stiltekamer kan op de doorzonzolder. Wel wil ik de authentieke schuifdeuren en kamerkasten en schoorsteenmantels er helemaal uit zeg ik, en de wand tussen de keuken en de kamer. Dat zou Bobby heel jammer vinden.

We zitten het geanimeerd in te delen, tot ik weer bedenk dat het toch werkelijk een straat van niks is. 'n Huis aan de Vecht, was toch het idee? Maar ja, men moet ook realistisch zijn. Misschien zou je er een buurtgroep kunnen oprichten voor een anarchistische middenberm.

Geen opmerkingen: