zaterdag 20 juli 2013

Waterland

Het is niet zo warm, dus dat noodt enorm tot een fietstocht door Waterland.  Ik wil eigenlijk naar Marken of Monnikendam, maar er staat een straffe wind tegen, mèt muggen, direct in de ogen en de mond. Dus ter hoogte van Holysloot sla ik maar af. Maar het is prachtig, zo'n rondje Waterland. Ik wil zo wel een rondje IJsselmeer.

Doet me denken aan mijn studententijd en de eerste jaren daarna, dat ik soms samen en soms in mijn eentje Nederland doorkruiste. Als er geen geld was voor een andere vakantie. Bammetjes mee. Overal woonde wel een oom & tante of zus& zwager, bij wie ik mocht logeren.

Het waren intensieve belevingen, die fietstochten, ik deed al gauw 100 à 120 km per dag. Ik las de kaart en kon 30 km route onthouden, die reed ik dan zonder stoppen. Vaak was ik een beetje bang voor enge mannen onderweg. Daar was ik mee grootgebracht, het idee van enge mannen onderweg. Maar ondanks/dankzij de paniek fietste ik ferm door. En dan was er ineens weer een brink of een marktje. Daar studeerde ik de volgende 30 km in en leefde ik helemaal op.

Geen opmerkingen: