woensdag 31 juli 2013

Oranje Nassaulaan

Natuurlijk probeer ik deze en gene voor mijn karretje te spannen. Zaterdag al Nol & Ernie, en nu weer Etienne, de aankoopmakelaar. We hebben dus een TopTwee, en Bobby is voor de een en ik voor de ander. Die bezoeken we nu mét makelaar. Zijn mening horen.

Over het algemeen is je eerste gevoel bij een huis zo sterk dat je daar eigenlijk niet meer van afkomt. Dus als de ander iets anders vindt en zijn/haar argumenten nog een paar keer herhaalt of druk uitoefent, dan helpt dat niet echt. De mensen laten zich niet voor m'n karretje spannen. Ze zouden wel gek zijn, zeggen ze.

Mijn gevoel bij de Rijnlaan: leuke sfeer, veel kamers, leuke tuin, maar ook: krappe woonkamer, smal en kort, en hoge vraagprijs, dat bevestigt Etienne. Die verkoper zou volgens hem 50.000 euro met de prijs naar beneden moeten. En dat is wel veel gevraagd voor een verkoper. 

Etienne vindt ook de Oranje Nassaulaan ook leuker. Grotere bredere kamer, mediterrane patio, grappige garage, apart ingedeeld. Voorwaar geen doorsneehuis. Maar Bobby vindt de huizen eromheen maar niks. Mij kan dat hier op de een of andere wijze niet zoveel schelen.

Bij het soort huizen waar wij nu naar kijken zouden we volgens Etienne op zo'n 275.000 of 280.000 euro moeten kunnen uitkomen. En dan moet er nog wel het een en ander aan gebeuren.

De huizenmarkt met de te hoge vraagprijzen. Het kan ook anders. Af en toe zet iemand een huis voor te wéinig op de markt. Dan is er direct een hausse aan geinteresseerden op de been die onmiddellijk boven de vraagprijs gaan bieden. De mensen die via deze methode verkopen  zijn hun huis zó kwijt, leert de ervaring. Momenteel is dat aan de hand bij een droomwoning aan de Bokstraat. We mogen niet eens kijken, zoveel interesse is er. Etienne wil ons er wel tussen proppen morgen, zegt hij, maar dat betekent dat we waarschijnlijk morgen ook direct moeten bieden en kopen.

Nou nee, zeg ik, die methode werkt niet bij ons. Etienne zegt: Ik hoor het wel. Morgen, overmorgen, volgende week... Makelaars hebben wel een bijzonder contact met hun klanten.

Dat de Rijnlaan het niet wordt is duidelijk, maar of de Oranje Nassaulaan het wel wordt? We gaan naar de Chinees en hebben het er maar even niet meer over.

Geen opmerkingen: