woensdag 24 juli 2013

Toptwee

Sommige lezeressen volgen dit blog ook met oog op mogelijk nieuws op het gebied van de huizentocht. Voor de duidelijkheid: we hebben een longlist en bezoeken nu even huis na huis om tot een shortlist te komen. Het is een geduldzaak, want elke week komen er weer nieuwe woningen op de markt. Zelf heb ik al drie keer mijn keuze gemaakt, maar die werd niet ondersteund, dus dan moet je weer vrolijk voort. Geduld, zeggen de mensen tegen mij, geduld! Ik wil liefst snel beslissen en wel nu. Maar ja.

Vandaag bezoeken we de Billitonkade, wat ik echt een heel erg leuke straat vind. Het is in Lombok, een zijstraat van de Vleutenseweg aan de westkant van de stad. Aan deze kade liggen woonboten en er staan hoge zwaarbebladerde bomen. Vind ik mooi, maar het nadeel is minder licht in huis. Het is echt een leuk huis, maar een beetje te klein en geen achterom. De huidige bewoners hebben keuzes gemaakt die je weer ongedaan zou willen maken.

We bespreken de opties. We hebben geloof ik een toptwee nte pakken, zeg ik. De Billitonkade zit daar niet bij. Welke dan, vraagt Bobby. Ik denk: De Rijnlaan en de Oranje Nassaulaan, zeg ik. Dat klopt, dat zijn ook zijn twee beste. Ik heb de ene bovenaan mijn lijstje en hij de andere. De huizen bevallen ons goed, de wijken waar ze in staan (respectievelijk Rivierenwijk en Hoograven) die zijn even wennen. 

Geen opmerkingen: