vrijdag 5 juli 2013

Karsu

Vrije dag valt deze week op vrijdag. De vrije dag op woensdag bevalt me beter dan die op vrijdag. Nu lost-ie op in het weekend en is-ie minder feestelijk. Maar het is wat het is.

Na vier dagen veel werk en in de avonduren socialiseren is het hoofd is nog zo druk dat ik eerst maar eens naar een documentaire ga kijken op Uitzending Gemist. Het is er een over de Turks-Osdorpse 22-jarige zangeres Karsu, Karsu Dönmez. Zij wordt al wel de Nederlandse Norah Jones genoemd. Zij begon haar carrière in het restaurant van haar Turkse ouders, Kilim, aan de Ceintuurbaan hier in Amsterdam.

Ze begon op haar 16e en heeft al op vele nationale en internationale podia gestaan, waaronder drie keer in Carnegie Hall in New York. Haar (eigen) songs zijn een mix zijn van jazz, blues, funk en etnische invloeden. Vorig jaar verscheen haar debuutalbum Confession, dat lovende kritieken oogstte. In 2010 maakte ze haar debuut op North Sea Jazz, dit jaar is het haar tweede optreden daar.

Erg indrukwekkend, mooi, jong, pril, gloedvol, liefdevol. Haast té mooi om waar te zijn. Gebeurt er alsjeblieft al en toe ook wel eens iets náárs in dat leven en in die familie, vraag je je haast af. Maar die gedachte zal wel van de drukte in mijn hoofd komen die ik nog kwijt moet zien te geraken.


Get Adobe Flash

Voor wie haar live wil zien en horen: haar optredens

Geen opmerkingen: