maandag 15 juli 2013

Ohrid

Hoe kies je je reisbestemming? Bobby en ik zeggen altijd dat we - om middelmatige compromissen te vermijden - om de beurt mogen kiezen, maar of dat echt zo gaat vraag ik mij af. Vorig jaar waren we naar Venetië, de Azoren en naar Saarburg, maar wie nou wat bedacht had? En wie nou aan de beurt van kiezen is? Maar het is al binnenkort! Ik wil kiezen!

Bobby wil graag naar Amerika en ik - het is weer zo ver - wil naar Egmond aan Zee. Of de Achterhoek.  Met een kist vol boeken en allemaal koppen dicht. Dat komt van de vermoeidheid.  Dan wil ik niet reizen, dan wil ik rust. Dat gedoe met die vliegreizen.

Het kan overigens verkeren. De vorige keer dat ik naar Egmond wilde sloot ik mij op de slaapkamer op en werd het Venetië. Kroatië / Dalmatië vond je toch ook heerlijk, zegt Bobby. En Slovenië? Dat is waar. 

Hij stelt voor dat we het er op aan laten komen. We kunnen overal naar toe, immers. Engeland, Frankrijk, Noorwegen, Zweden... Kunnen we niet een fietstocht om het IJsselmeer doen, zeg ik, nee niet met tenten en dat gedoe, maar langs B&B's. Maar nee, een vakantie in Nederland wil hij echt niet. Écht niet. En ik wil - behalve dat ik niks wil - als we dan toch gaan - ook voorpret, dus ik wil het er ook niet op aan laten komen.

Kortom: ineens wordt het Macedonië. En heeft hij al geboekt, bij ArkeFly. Over enkele weken vliegen we naar Ohrid. Komend weekend gaan we als een haas naar Pied à Terre voor boekjes en kaarten en taalgidsen. 

Geen opmerkingen: