maandag 6 november 2017

Les Ardennes

De Ardennen zijn moeilijk te doorgronden, cartografisch. Ik vind het helemaal niet makkelijk me hier te oriënteren. De werkelijkheid te koppelen aan wat je op de kaart ziet. En te onthouden. Welke weg we moeten hebben, linksom of rechtsom. Je kan je natuurlijk op Google Maps verlaten, maar die heeft het soms ook helemaal mis, blijkt, wat het vertrouwen in dat systeem ook niet vergroot. 

We hebben een gedetailleerde wandelkaart van de omgeving, maar daarop ligt de nadruk op de wandelroutes en zie je niet eens het verschil tussen verhard en onverhard. Bobby zegt steeds: ‘Laat nou maar, ik weet het’, en bestaat het vervolgens om bij een partijtje experimenteren met de mógelijke routes van ons huisje naar het dorp een smal blubberig bospad in te rijden waar keren onmogelijk is. 

Wat ook niet meehelpt dat hier ter plekke niet alle kaarten noord-zuid van opzet zijn. Zo gaan we wandelen in en om Wanne (‘het mooiste dorp van België’) waar op de plattegrond op het dorpspleintje het zuiden boven is en het noorden onder. Dus weer compleet anders. Gék word je ervan. Misschien kunt u zich wat voorstellen bij de discussies die in de auto ontstaan. Verhit. Maar beeldschoon, dat is het wel.


Geen opmerkingen: