donderdag 16 november 2017

Avondspits

De trein van 16.40u te Bunnik mis ik net. Dat is het spitstreintje dat er slechts 13 minuten over doet naar Utrecht Zuilen. Dus neem ik de trein die van 16.52u. Die hoort om 17.15u op Zuilen te zijn, want die heeft die stop van 12 minuten op Utrecht CS. Maar eenmaal daar vertrekt hij niet. 'De treinen zijn niet goed gekoppeld', wordt omgeroepen. 'Dit gaat enkele minuten duren.' Maar na enkele minuten moeten we uitstappen. We zijn op Spoor 14. Wie richting Breukelen wil bewege zich naar Spoor 7. 

Zuilen-Bunnik is hemelsbreed maar 12 km, hè. Met de bolide over de A27 en de A12 is het 19 km en kàn het in 20 minuten, als er geen file is. Met de fiets is de route 45 minuten. En de combinatie fiets-en-trein kàn van voordeur tot voordeur in 40 minuten. Als het meezit. Soms zit het mee.

Op spoor 7 wurm me in de sprinter naar Breukelen, propvol, maar vlak voor vertrek wordt omgeroepen dat-ie wel naar Maarssen en Breukelen gaat, maar niet te Zuilen stopt. Nog net weet ik me er weer uit te wurmen. Om 17.42 gaat de vólgende trein naar Uitgeest, die ook in Zuilen stopt, wordt omgeroepen.

Ik terug nar Spoor 14, waar de treinen tussen Zuilen en Bunnik altijd vertrekken, maar daar staat dat die ook van Spoor 7 vertrekt. Maar op Spoor 5/7 is inmiddels een enorme oploop van reizigers vanwege treinen naar Schiphol die niet komen, laat staan gáán. Als er achter een stilstaande intercity naar Schiphol dan zo’n sprintertje naar Uitgeest stopt en al het personeel stapt eruit - de reizigers stappen hoopvol in - en de machinist zegt: wij weten het ook niet, maar op Zuilen stopt deze trein zeker niet, dan is het tijd Utrecht CS te verlaten en op zoek te gaan naar een bus. 

Op de roltrappen naasr de bussen is het even erg. 

En ach, uiteindelijk kom je er wel. Om 18.30 arriveer ik thuis. De fiets staat nog op Zuilen.

Geen opmerkingen: