dinsdag 21 november 2017

In Therapy 1

En ja! Vooor een eerste sessie ga ik naar de holistische massagetherapie ‘Bij de Vecht’. Boven de massagetafel van de masseuse hangt dit canvas van Gustav Klimt. Het hing ook in mijn gang aan de Zeeburgerdijk. Het kwam/komt van Ikea. Het is een heel prettige aardige masseuse. Dat ik mijn ziektekostenverzekering preventief bij haar kom uitgeven vindt ze een goed idee. Ze masseert een uur en een kwartier.

Af en toe vraagt ze: ‘Hoe vóelt het?’ en dan weet ik geen antwoord. Ineens herinner ik me een lichaamsgerichte therapie die ik ooit volgde aan de Lindengracht. Toen had ik een rossige therapeute geboren in Emmen. Die vroeg steeds: ‘Hoe vóel je je?’ en dan wist ik niet wat ik moest zeggen. Dat leidde tot grote spraakverwarring. De behandeling riep allerlei herinneringen op en aangezien ik nogal anekdotisch aangelegd ben kwamen er dan allemaal anekdotes. Maar zij wilde weten hoe ik me vóelde. Na vijf keer zijn we maar met elkaar gestopt. Deze anekdote kan ik nu weer vertellen. 

Wat verwacht je voor antwoord op de vraag: wat voel je? Warm of koud, prettig of onprettig, pijnlijk, zoiets. Na afloop kan ik voelen dat ze me stevig gemasseerd heeft: overal beurse plekken.

Geen opmerkingen: