donderdag 23 november 2017

Gele kwikstaart

Sinds de holistische massage van eergisteren heb ik een zeurende hoofd- en nekpijn. Misschien moet ik haar de volgende keer vragen om mij geen therapeutische massage maar een ontspanningsmassage te geven. Of ik heb gewoon iets onder de leden. Wie zal het zeggen. 

Omdat ik vanmiddag èn naar de mondhygieniste moet èn naar de tandarts heb ik verder geen programma op deze vrije dag. Om in een andere sfeer te geraken ga ik een vogeltje tekenen, met maar tijd voor een eenvoudige werkje.  Wel lief, de gele kwikstaart. Ik geloof niet dat ik er ooit een gezien heb. 

Van de Vogelbescherming: 'De oorspronkelijke habitat van de gele kwikstaart bestaat uit rivierbegeleidend grasland. Tegenwoordig broeden de meeste gele kwikstaarten in boerenland; hooiland en weiland, maar vooral akkers. Ze zijn vaak foeragerend te vinden op weilanden met schapen, koeien en paarden. Ze eten bodembewonende spinnen en insecten: vooral kevers, vliegen, muggen, wantsen en cicaden. Lopend en rennend, afgewisseld met een sprintvluchtje, zitten ze hun voedsel achterna. 's Winters trekken ze in zuidelijke tot zuidwestelijke richting weg om naar Afrika te vliegen. De meeste gele kwikstaarten overwinteren in het Sahelgebied. Doortrekkers in Nederland te zien vanaf eind maart tot in mei, en van half augustus tot eind september. Ze trekken overdag in groepen.'

Geen opmerkingen: