zaterdag 25 november 2017

Vlaflip

Sofia heeft gekookt. Eenvoudig vegetarisch smaakvol: zilvervliesrijst met een gekruide pompoenschotel en vegetarisch gehakt. En als toetje: yoghurt, vla en biologische bessen op sap. In een glazen toetjesbakje, niet in een staand glas. Toch krijg ik enorme vla-flip-herinneringen. Ik was een jaar of acht, zeg ik. Als ik het Google opzoek lees ik dat de vla-flip uit 1963 stamt. 

Mijn herinnering: wij waren op vakantie in een ‘kamp’. Met het hele gezin. Ik geloof dat het in Ommen was. Ik herinner mij er ook ander eten van: een groentesoep met enorme grote ongesneden platte peterseliebladen. O wat griezelde ik daarvan. Blijkbaar kon je er gezamenlijk eten en werd er anders gekookt dan wij gewend waren. Ik moet deze herinnering eens checken bij de Geschwister.

Die soep met enorme groene bladeren was één ding, maar er was die vakantie ook een wurkshup vla-flip. En ik kende dat niet, vla-flip, daar had ik nooit van gehoord, ik vond dat maar raar, en ik vond het vooral heel eng of ik het fout deed. Want je kon behalve ranja en vla en yoghurt ook hágelslag op de vla-flip gooien. Maar ik was heel onzeker of dat wel mocht, die hagelslag, en of ik het niet iets fout deed. Of dat ik teveel nam. Waar een kind al niet bang voor kan zijn. Mijn disgenote herkent dat zeer.

Vla-flip op Wikipedia:

Geen opmerkingen: