zaterdag 18 november 2017

‘Stoere Chinese kool’

Deze week heb ik weer zin in koken. Donderdag vond ik bij AH een receptenkaartje voor stamppot knolselderij met daarop appel, roombrie en walnoten, kwartiertje in de oven, héérlijk. En gisteren had ik Chinese kool met aardappelen, spekjes, pistachenootjes, yoghurt en tuinkers, een recept van 24kitchen. ‘Stoere Chinese kool’ heette het. 

De Chinese kool staat nog in mijn eigen moestuintje. ‘Mien toentje’. Hij ziet er heel anders uit dan de Chinese kool uit de supermarkt. Ik kan nog best wat oogsten van wat ik er in september in gezaaid en gezet heb. Gisteren twee radijsjes en vandaag de kool. De prei die steeds maar steeds heel ielig bleef is nu eindelijk serieus.  En de boerenkool natuurlijk. Daar moet eerst de vorst overheen, voor die lekker is, zei Zus4 laatst. Die kan het weten met haar stamppot mous elke zaterdag. Dat is Gronings voor boerenkool.

- Knolselderijgratin met appel en walnoten
- Stoere Chinese kool:

Geen opmerkingen: