woensdag 15 november 2017

Verzekerd

Ik had een aantal gezellige dingen bedacht voor vandaag maar die gaan niet door. Laat ik me dan maar eens verdiepen in de zorgverzekering. Kreeg tenslotte een mailtje over de premie van volgend jaar. Ik vind het geen fijn onderwerp. Ik heb ooit iets gekozen, de Zorg Vrij Polis, en het makkelijkst is alles bij het oude houden.

Maar is dat ook het slimst? Dat is de vraag. Het gaat het vooral om de tandartsverzekering en de aanvullende verzekering. Vorig jaar was een duur jaar. Voor de vreselijke en knetterdure 'flap-operatie' van vorig jaar  heb ik maar weinig teruggekregen. Sindsdien ga ik preventief zo 5 x per jaar naar de mondhygiëniste. Die heeft ook een aardig uurtarief. Daar wordt wel wát van vergoed, maar niet alles. Als je bijvoorbeeld een kroon moet, en dan moet ik, dan moet je die zelf betalen. Het zijn hysterische bedragen. Dit jaar heeft de gebroken pols me mijn hele eigen risico gekost. Wat is slim om volgend jaar te doen?

Vroeger ('Vgoegeg') was de ziektekostenverzekering een soort solidariteitsbeginsel, legt Bobby me graag uit, maar volgens mij moet je heden ten dage vooral rekenen. De tandartsverzekering doen we maar een graadje duurder en de aanvullende verzekering goedkoper. Van 22 naar 16 fysiotherapie behandelingen. Van 800 naar 500 euro alternatieve gezondheidszorgbehandelingen. maar dan moet ik er wel gebruik van maken.  

Sinds de correspondentie van de ziektekostenverzekering alleen nog digitaal is en alleen onder ‘mijn zorgverzekering’ in te zien is, komt ook niet per mail, en doorgaans automatisch afgeschreven  wordt (tenzij het bedrag te hoog is) ben ik het overzicht kwijt.  Dat is een schone taak voor vandaag. 

Ik ga de aanvullende verzekering verlagen en ga een fijne holistische masseuse zoeken voor eens per maand een holistische onderhoudsbeurt. Als ik 19,75 per maand aan de verzekering betaal, dan vergoedt die 11 x 45 euro per holistische behandeling (à 60 euro). Cadeautje aan mezelf. Sigaar uit eigen doos. 

Is dit slim? Je kan ook een Chinese masseuse aan de Amsterdamsestraatweg bezoeken. Helft van de prijs en geen declaraties en andere administratieve rompslomp.

Geen opmerkingen: