zaterdag 25 november 2017

Opzeggen

Ruim een jaar geleden werd ik lid van de WeightWatchers. Ik had er lang over getwijfeld, ook omdat je op hun site nergens kunt vinden wat het kost en hoe lang je je eraan verbindt en hoe je er weer van af kwam. 

Wel een fijne aanbieding, voor de eerste drie maanden ofzo. Maar toen dacht ik: dat zijn allemaal smoesjes, Lucie Theodora, je wilt gewoon niet geen moeite doen om af te vallen. Wat ik me herinner is dat het 17,50 euro per maand kost voor de online ondersteuning (inclusief de app). Als je ook naar de klasjes wilt moet je beduidend meer betalen. Nou vooruit dan maar, denk je dan, als ik daarmee een slanke den kan worden. En ik dacht: Doe nou maar, opzeggen zien we dan we weer. En dan hoop je op een knop als hier afgebeeld. Nou die is er dus niet.

Ik heb het een half jaar volgehouden en toe wilde ik niet meer. Dus heb ik me er al twee keer eerder in verdiept.  Hoe op te zeggen? Nergens een knop, maar diep in de krochten staan een telefoonnummer (dat niet 's avonds en in het weekend bereikbaar is) en een e-mail-adres. Men belt niet over het opzeggen van haar WeightWatchersabonnement in haar kantoortuin. Dus stuurde ik een mailtje, het was augustus. Ik ontving géén bevestiging. Toen heb ik toch gebeld. Het was geregeld. Het lidmaatschap was voor een jaar, zei de dame aan de telefoon, dus per oktober kon ik ervan af. Ofzo. Ik weet zeker dat ik in augustus was begonnen, maar ik had er geen nette administratie van bijgehouden dus ik dacht: Vooruit dan maar. Ik kreeg weer geen bevestiging.

Betalen en bankieren doe je tegenwoordig met de pin, de telefoon en de app. Heel gemakkelijk. Kreeg je vroeger een keer per week bankafschriften die je naliep, nu heb je een eindeloze reeks met transacties. Eigenlijk kijk ik niet zo vaak meer. Ja ik check of mijn salaris er al op staan en of ik rood sta. Maar vandaag zie ik toevallig een afschrijving van de Weight Watchers. November. Hun? Nog eens kijken. Ook oktober. Wel verdorie! Die betalingen blijk je binnen 56 dagen terug te kunnen halen. Dat uitgezocht en gedaan. Dat scheelt al weer 35 euro. Weer een opzeggingsmailtje gestuurd. Weer een vaag antwoord dat ze binnen 14 dagen zullen antwoorden. Ik vrees dat deze kwestie nog wel even gaat duren en dat ik goed moet opletten.

Geen opmerkingen: