dinsdag 25 juli 2023

Wirzweli


M. wil eigenlijk liefst al naar hun huis aan het Lago Maggiore, maar ik heb na twee dagen Autobahn eigenlijk wel even genoeg gereisd en wil graag wat Zwitserland ervaren. Dus blijven we hier. We gaan met zijn vieren met een kabelbaantje naar boven, naar Wirzweli, en kuieren daar een paar uur rond. Heerlijke atmosfeer in Zwitserland. De wandeling eindigt wel met een kletterbui, maar we kunnen schuilen bij het stationnetje.

We krijgen diverse appjes met de vraag of we het noodweer overleefd hebben. Maar noodweer is hier niet geweest. Een beetje onweer in de nacht. En nu deze bui. Verder is het wel lekker wandelweer. Maar de berichtgeving over het weer in deze regionen is niet bepaald hoopgevend.

Mijn idee was om vanwege de hitte in Italië deze vakantie tot Zwitserland te beperken, maar M. dringt steeds aan dat we nog een paar dagen meegaan naar hun huis in Italië. En waarom ook niet, behalve dag de Gotthardtunnel waarvoor je twee uur in de rij moet staat, maar we kunnen ook de pas nemen. Hier is het weer nogal onstuimig en onvoorspelbaar, en aan het Lago Maggiore schijnt het niet 40 graden maar rond de 27 graden te zijn. M. en W. kijken steeds op hun weer-apps en het zou er ideaal weer zijn. Wat een tegenstrijdige informatie.

En daarbij: M. praat nogal veel, uren achtereen, dus ik twijfel. Ze is bijzonder gastvrij en Bobby is erg op haar gesteld, maar voor mij is haar woordenstroom eigenlijk wel genoeg geweest. Nu is het aan mij om te zeggen of we meegaan naar Italië, of in Zwitserland  gaan kamperen. Voordeel van meegaan is een mooi huis met een grote tuin en goed weer. Bobby wil heel graag hun huis aan het Lago Maggiore zien. Maar hij belooft zich bij mijn besluit neer. Nu lig ik in bed enorm te twijfelen. Ik zie ook niet zoveel in kamperen in de hagel.

Geen opmerkingen: