dinsdag 11 juli 2023

Einde Gooi

Ik zou D. graag op haar tuin in Amsterdam-Noord ontmoeten, maar zij is er zelf door omstandigheden weken niet geweest, ze moet zelfs moed verzamelen om er weer naar toe te gaan, laat staan er iemand te ontvangen. Nee liever wandelen in een schaduwrijke omgeving.

Het wordt natuurgebied Einde Gooi, startpunt NS-station Hollandsche Rading, waar ik vorige week ook al liep. Toen liepen we naar het Vliegveld, nu gaan we iets verder naar voormalig Sanatorium Zonnestraal. Het is zo leuk om iemand zó verrast te zien.

Ik had D. laatst gehoord in een podcast. Een overenthousiaste vrouw is een ‘spirituele’ podcast getiteld ‘De Wijze Woestenij’ ofzo begonnen. Podcasts zijn heel erg in, maar het komt er vaak op neer dat volstrekte leken maar wat doen, er op los kwebbelen zonder kop of staart. Deze vrouw was gillend enthousiast over D., die katholiek is en zen-boeddhist en voorganger is in een oecumenische kerk. Maar D. kon geen gedachte afmaken of de presentatrice had er haar enthousiasme alweer over uitgestort. Nou ja.

Ik vertelde over mijn Stilte-wandelingen en mijn Spotify-playlist en dat wil zij nu ook.

Geen opmerkingen: