dinsdag 25 juli 2023

Dallenwil

We logeren in een dorpje Dallenwil onder Luzern, bij M., een oude vriendin van Bobby, en haar man W. Bobby kent M. van een vakantie in het Tatra-gebergte in 1987 of daaromtrent. Zij was toen van de DDR, maar na de Wende is zij in Basel terechtgekomen in de farmaceutische industrie. W. is opgegroeid in West Berlijn, verhuisde later naar Potsdam en toen ook naar Zwitserland. Ze zijn allebei net met vervroegd pensioen en hebben toen dit appartement met twee verdiepingen en veel kamers en een groot balkon. En een Tesla. Het huis staat aan een luid stromende beek. Dus als je wilt slapen kun je beter je raam dicht houden. 

Ze praten veel en Duits en ik voelde mij door de warmte al een beetje onwel. Dus laten we zeggen: ik moet er nog in komen.

Het is heel slecht weer hier. Veel regen en onweer. Hagelbuien ook. De luitjes hebben ook een huis aan het Lago Maggiore. Daar is het wel mooi weer. Misschien gaan we daar heen verkassen. Dan moeten we wel door de Gotthardtunnel waar je twee uur in de rij moet staan. Ooit hebben wij om die tunnel te vermijden de Gotthard pás gereden. Dat vond ik toen erg avontuurlijk. 





Geen opmerkingen: