woensdag 26 juli 2023

Germignaga

In Noord Italië blijkt het nog onverminderd warm. M. en W. hadden ons verzekerd dat het hier ideaal zou zijn: 26 of 27 graden maar zo voelt het niet als we midden op de dag arriveren bij hun villa aan het Lago Maggiore na een overigens geweldige rit over de Gotthardpas waar het 6 graden was. De 30 graden hier zijn wel even een schok. Het Zwitserse gedeelte van het meer is vol gebouwd, het Italiaanse deel wat rustiger. We rijden door Luino waar op woensdag de grote beroemde weekmarkt is, wat heel leuk zou zijn als je hier al bent, maar niet na zo’n rit. 

Het tweede huis van M. en W. blijkt een enorme villa buiten het dorp Germignaga (Lombardije) op de helling. Het heeft met grote balkons en een zwembad en een grote tuin en uitzicht op het meer. De onderste verdieping is het ‘gastenverblijf’. Ik moet eerlijk gezegd weer enorm wennen. Het is niet zo dat je makkelijk even naar het meer of het dorp kunt lopen, dat is te ver. Je woont op de helling en verplaatst je met de auto. Parkeren is een puntje hier. Er zijn weinig parkeerplaatsen. Ik heb sterke herinneringen aan het Lago di Como waar ik ooit met Ex was waar we ook in zo’n villa aan het Meer logeerden. Daar was alle grond aan het meer privé en je kon er vrijwel niet bij het water komen. 

Vooralsnog besluit ik eerst maar in onze logeerkamer waar het lekker koel is een boek te gaan lezen. Ik voel me een beetje ondankbaar omdat het me te enorm is allemaal en ik eerlijk gezegd ons eigen sfeertje met de rust en eenvoud van het kamperen mis. 

In de avond als de temperatuur eindelijk daalt hangt over het meer een prachtige verstilde atmosfeer. 

Lago Maggiore voor beginners:

Geen opmerkingen: