maandag 17 juli 2023

Onze helden

Qua tekeningen heb ik zoals u wellicht weet verschillende thema’s. Op het moment zijn het vooral bloemen, op vakantie zijn het doorgaans gebouwen en landschappen. Soms doe ik familieleden of vriendinnen, filmsterren of zangeressen, soms politici en royalty,  en in de winter doe ik ook vaak sporthelden. 

Nu heb ik al een tijd een groot gebrek aan sporthelden. Ajax speelde beroerd en Oranje ook. En als er al een sporter goed was, dan speelde hij bij PSV, of hij wilde niet met de regenboogband spelen. En voor je het weet zijn je helden weer voor miljoenen verkocht naar het buitenland. Zoals gisteren Dusan Tadic. En Xavi Simons. Als ze bij Nederlandse clubs weg zijn ga ik ze niet meer tekenen. We hebben ook nog wel heldinnen bij de hardloopsters en de fietssters, maar die zijn niet zo mijn type. Femke Bol.

Nu is mijn hoop gevestigd op de Oranje Leeuwinnen, maar die spelen om de wereldcub in Australië, op onmogelijke tijden. Maar nu hebben we een relletje rond Merel van Dongen die de Maori-dans Haka nadeed. Geen idee dus of daar een favoriet uit rolt.

Mijn site met tekeningen:

Geen opmerkingen: