zaterdag 29 juli 2023

Boodschappen halen…


Toen ik vorige week aangaf dat ik liever naar Zwitserland wilde dan naar Noord-Italië waarschuwde Bobby al dat het er zo duur is. Ik dacht dat het wel mee zou vallen, maar dat doet het dus niet. De gewoonste dingen zijn 2 à 3 keer zo duur als bij ons. Een pot jam voor 8 franc. Twee blikjes tonijn voor 7 franc. Een stukje camembert voor 5,50 franc. De Zwitserse franc is ongeveer evenveel waard als onze euro.

Vanochtend ga ik lopend naar het dorp, Maloja, om ontbijt te halen. Twintig minuten lopen zou het zijn. De enige winkel die daar is heet ‘Latteria’. Voor een klein tasje overlevingsboodschappen ben ik 40 Zwitserse francs kwijt. Brood. Heel lekker brood, dat wel. 

Liefst willen we allebei verder helemaal niets vandaag, maar er moeten toch nog wat meer boodschappen komen. Twee dorpen verderop is een supermarkt genaamd Volt, en in St.Moritz zijn een Coöp en een Lidl. En omdat we vannacht ook lekkage in de tent hadden (mijn iPhone en mijn iPad lagen in een plasje water) moeten we ook naar een bouwmarkt. Bobby heeft iets bedacht met (lijm)klemmen ofzo. Voorbij St.Moritz is volgens Google Maps een bouwmarkt, genaamd ‘Do It’. We gaan het zien.

Dan de Lidl in St. Moritz. St. Moritz is een uitermate mondaine wintersportplaats, maar nu is het buiten dat seizoen. De grond is in Zwitserland schaars dus is parkeren een punt. Nergens vind je zomaar parkeerplaatsen, of ze zijn privé. We Moeten wennen aan krappe parkeergarages diep onder de grond. Zo ook onder de Lidl. De Lidl is wel een fijne winkel. Veel biologisch, veel regionaal, en de prijzen meer richting de onze.

We rijden heen en terug langs de prachtige azuurblauwe meren van de Silsersee met honderden kite-surfers. 

En als we terugkomen bij de tent barst de bui van 15u los.




Geen opmerkingen: