zaterdag 1 juli 2023

Montmartre

Omdat Schoonzusje op vakantie is gaan wij naar tante Mies (97) in Den Haag, in een verzorgingshuis in Loosduinen. Dat hebben we beloofd. Eigenlijk is het teveel van het goede, maar we hebben het beloofd. Ze heeft haar ‘voordeur’ op slot en reageert niet op de bel. Als uiteindelijk de verzorging de deur open doet blijkt ze op tv naar de herdenking van Keti Koti en de excuses van de koning te kijken. Met het geluid uit. Nee, dan doet ze de deur niet open.

Tante Mies zit in haar stoel aan het raam. Beetje treurig word je ervan. Het leven is niks meer waard, dat vindt ze al jaren. Maar we hebben mergpijpjes mee en aardbeien en dat gaat er heel goed in. Wel heel langzaam. Na drie kwartier stellen we voor even naar buiten te gaan want er is ‘Montmartre’ om de naastgelegen molen en abdijkerk. Een markt met creatieve uitingen van creatieve Hagenezen. Ze hebben zich allemaal op z’n Frans verkleed met baretten, Bretonse streepjes truien en fin de siècle-jurken.

Als ik een beetje rondgoogle ontdek ik dat Montmartre-feesten een concept zijn die vaker wordt toegepast. Ook in Hillegom en op het Lange Voorhout. 


Geen opmerkingen: