zondag 20 augustus 2023

75 jaar

Arthur is 75 jaar geworden en viert dat in zijn achtertuin met de oud-leden en vrienden van de Kommuniteit (inderdaad met een K.). Het is een kring mensen waar Bobby bij hoorde en ik op hoogtijdagen mee kwam. Maar de oude kernleden werden te oud, een aantal is al overleden, en de kommuniteit is gestopt. Al is er uiteindelijk in hun pand nu wel weer een nieuwe communiteit gekomen, nu met een c. Het zijn mensen die gebed, gemeenschap en gastvrijheid hoog in hun vaandel hebben staan. 

Het feestje is heel gezellig. Veel levensverhalen. Veel mensen van ver boven de zestig. Wel veel mensen zijn elkaars naam vergeten, in elk geval zijnmijn naam en ik hun naam. Maar ja ik was ook geen intimi met ze.

Arthur is nu gids bij het Gilde en leidt geïnteresseerden rond door de stad, met oude verhalen. Hij doet dat heel leuk en enthousiast. Hij heeft Bobby al een paar keer een rondleiding gegeven voor zijn verjaardag en dan gaan we met zijn drieën. Een keer thema Utrechtse vrouwen, een keer thema Sporen vab slavernij in Utrecht, een keer de wijk Wittevrouwen… Laatst stond er een interview met hem in het parochieblaadje van de katholieken in Utrecht. 

En zondagmiddag hebben we nòg een verjaardagsfeestje van Peeq die 65 wordt. Raar die hoge leeftijden. We zijn allemaal nog dezelfden. Feestje aan een picknicktafel in het Noorderpark. Op dit feestje zijn de meesten net met pensioen of nog net niet. Hier gebeuren weer andere dingen. Sommigen gaan na hun pensioen juist door met hun werk, anderen juist niet. Sommigen leven het gepensioneerde leven met een redelijk volle agenda, anderen juist niet. De aanwezige mannen hebben allemaal een vrouw, sommige aanwezige vrouwen niet en zijn aan het daten. Maar als 65-jarige (of 59-jarige) vrouw met mannen daten is ook weer zo wat, zo horen we. Dat getal schrikt de mensen (mannen) af..

Geen opmerkingen: