donderdag 17 augustus 2023

Deux

Gezien: de film Deux die zondag de keuzefilm was van Bibi Dumon Tak na afloop van ‘Zomergasten’. Twee gepensioneerde dames (Madeleine, gespeeld door Martine Chevalier, en Nina, gespeeld door Barbara Sukowa) hebben al 20 jaar een liefdesrelatie, true love, maar die houden ze verborgen voor de buitenwereld en met name voor de kinderen van Madeleine. Ze wonen in twee aangrenzende appartementen. Het idee is dat ze beide appartementen gaan verkopen en naar Rome verhuizen. 

Maar als puntje bij paaltje komt durft Madeleine niet en krijgen ze erge ruzie. Dan krijgt Madeleine een hersenbloeding, halfzijdig verlamd en ze kan niet meer praten, en Nina is ineens niets van haar, alleen de buurvrouw. Als ze uit het ziekenhuis weer naar huis mag verzorgen haar dochter en een verpleegster haar, en die laten Nina nauwelijks binnen, wat ze dan ‘s nachts doet, want ze heeft natuurlijk de sleutel. Nou ja wat een verwikkelingen, maar heel kort door de bocht: de liefde overwint. 

De regisseur Filippo Meneghetti is een jongeman die met deze film debuteerde. Hij wilde actrices die naturel waren en geen Botox. 

Trailer:

Geen opmerkingen: