dinsdag 29 augustus 2023

Angelslo

Wim Sonneveld zong: ‘En langs het tuinpad van mijn vader…’  Wel, dat liedje roept toch een ander beeld op dat dit. Dit is waar ík niet geboren maar wel getogen ben. Dit plaatje kwam net langs in de Facebookgroep Oud Emmen.

Het is een luchtfoto van de wijk Angelslo te Emmen toen die nog niet helemaal af was, maar al wel een eind. Wij woonden aan de Wendeling, mid-onder in beeld. Het drie-verdiepingen-rijtje waren de ‘herenhuizen’, daar woonden wij. De grasvelden tussen de huizen, het was er heel groen, kregen bomen die met de jaren groter en zwaarder werden. Op de foto zijn nog vlakken leeg, waar onder meer torenflats kwamen. Het winkelcentrum en de bibliotheek zijn ook nog niet gebouwd, maar de kerken al wel. Wij kwamen er in 1965 wonen, dat is al bijna 60 jaar geleden. Boven in. Eeld zie je het zwembad met het ronde dak dat in de zomer open kon. Ja zo’n plaatje roept vele herinneringen op.

In 2016 schreef ik ook al een blog nav een luchtfoto. Die foto is van een jaar of wat later, want daar staat de flat aan de Wendeling wel op.





Geen opmerkingen: