donderdag 31 augustus 2023

Ora et labora

Ik heb een nieuwe methode voor het tuingenieten ontwikkeld. Eerst een uur werken: spitten, wieden, planten, oogsten, opruimen, en dan een thee, en dan een uur in het huisje liggen. Ora et labora: bid-en-werk. Ik doe dan werk-en-bid. Relaxen met mooie religieuze muziek. Ik heb twee Spotify-playlists gemaakt met heilige muziek: de ene heet ‘De Fluisterstille Stem’ en de andere ‘Female Spiritual Composers’. Zoek maar eens op. Heerlijke muziek om bij uit te rusten en bij te tanken. Als je ervan houdt.

En tot mijn vreugd doet het Bluetooth-geluidsboxje het weer. Een jaar geleden weigerde het ineens op te laden, een los contactje ergens binnenin het apparaat, vermoed ik, maar dat lijkt nu plots weer voorbij. Heel fijn. Het luistert lekkerder vanaf een boxje op een paar meter afstand dan met oortjes in het oor.

Het werk: ik heb tomaten geoogst, paprika’s, bramen. De druiven zijn ook heel erg lekker, maar we hebben thuis nog twee doosjes van AH. Daarna weer ruim een vierkante meter losgespit. Daar staat nu een nieuwe roze herfstanemoon in, en een piepkleine nog niet ontwikkelde hybiscus. Die kan later eventueel nog wel eens verplaatst. Als ik klaar ben met het spitten en ontginnen. Maar dat zal nog wel even duren.

Geen opmerkingen: