donderdag 9 februari 2023

De Planetenbaan

De Mazda-dealer uit Maarssen belt. Behalve al die verkeerde benzineslangen hebben ze nog een mogelijke mede-oorzaak van het euvel gevonden, zeggen ze. Verstopte brandstofslangen, waardoor de druk op de slangen toenam. Een infarct, zeg maar, als bij een te hoog cholesterolgehalte. 

Hoe dan ook: ze hebben nu alle slangen vervangen door originele. Volgens hen is het probleem nu echt voorbij.     

We fietsen er gezellig samen naar toe, Bobby op de Mazda-vervangfiets en ik op mijn Gazelle. De garage ligt net naast de high tech kantoren in Maarssenbroek waar Bobby en ik elkaar in de jaren 90 hebben leren kennen. De Planetenbaan. Wat een wonderlijk toeval. De monteur die alles onderzocht en opgelost heeft is er heel trots op en loopt nog even mee om onder te motorkap te laten zien wat hij allemaal gedaan heeft.

Dit had dus in december al gedaan kunnen worden, toen onze eigen garagist Dirk al contact had gezocht met Mazda Maarssen, ware het niet dat bij de koop de afspraak was dat eventuele reparaties binnen de garantietijd in IJsselmuiden/Zwolle gedaan zouden worden,

Onderzoek en reparatie kosten €428. Nu maar hopen dan IJsselmuiden dat terugbetaalt. Bovenop die €129 uit Güstrow.  Ondertussen lopen we ook nog even door de showroom met nieuwe Mazda’s. Onze Mazda6 Business in het herfstrood kost 45.000 euro.

Eenmaal thuis rekent Bobby nog even voor dat we inmiddels aan onze zévende set benzineslangen zijn. 1. Bij aankoop. 2. Van de ANWB bij Gouda/Waddinxveen. 3. Bij onze Dirk. 4. Bij de Mazda-dealer Güstrow. 5. Van de garage te Zwolle. 6. Van de ANWB. 7 Van de Mazda Maarsssen. 

Geen opmerkingen: