vrijdag 10 februari 2023

Morgenstond

Bobby moet om 06u op het station zijn. Hij gaat een lang weekend met zijn werk naar London. Een soort inspiratie-werk-schoolreisje. Ze reizen met de Kanaaltunneltrein Eurostar, die rond 08.30u uit Rotterdam vertrekt. Maar aan de treinreis gaat een heel security-proces vooraf, en daarom moeten ze om 07u al in Rotterdam zijn.

Of ik hem naar het station wil brengen. Het is de hele week een thema. Normaal zou hij met Bus 3 gaan, de eerste rit vanaf ons rijdt om 05.47u, maar vanwege de busstaking is het onduidelijk welke bus wel of niet rijdt. Ik zei: Dat is goed, maar dan moet jij de Kiss-and-Ride-situaties rond het station even onderzoeken.  Want je geliefden met de auto naar het station brengen is niet de bedoeling in Utrecht. Je kunt er ook nergens info over vinden.

Toen afgelopen zaterdag de auto wéér onbruikbaar was, suggereerde ik dat hij met de fiets zou gaan en dat hij die in de megafietsenstalling zou parkeren. Op de een of andere manier heeft die stalling een enorme drempel. Ik heb mij er circa een jaar geleden overheen gezet. Maar mijn uitleg hoe dat moet met je OV-pasje neemt de weerstand niet weg. Integendeel. Maar de kiss-and-ride-situatie bij het station onderzoeken doet hij ook niet.

Maar hij zet zich wel zich met alle macht in voor de reparatie van de auto. De Mazda-dealer had gezegd dat ze er pas vrijdag (vandaag) tijd voor zouden hebben, en toch heeft hij de auto er dinsdag al gebracht en - inderdaad - donderdag klaar.

Dus ik ook om 05 uur opstaan. De buitenthermometer zegt dat het -0,1 graad is. Om 05.20u toch even checken en ja hoor: krabben. En dan rijd ik door de stikdonkere nacht om 06.30u, op zoek naar de taxistandplaats Moreelse Park. Ook daar is het weer een bouwput.

En als ik dan om 06u weer terugrijd langs de Catharijnesingel komt Bus3 me tegemoet, die gewoon geheel volgens schema bij het station is. Dus deze hele nachtelijke exercitie was niet nodig geweest. 

Geen opmerkingen: