maandag 27 februari 2023

Koningsoord

Gearriveerd in het Abdij Koningsoord in Oosterbeek. De orde woonde tot niet heel lang geleden in Berkel Enschot bij Tilburg, maar daar werd vlakbij of zelf op hun terrein een nieuwbouwwijk gepland en dat was dat. Met veel hangen en wurgen werd uiteindelijk dit landgoed gevonden en hebben ze er uiteindelijk een fonkelnieuw klooster neergezet. Dertien actieve zusters wonen hier en nog wat oudere minder mobiele. Een deel van het landgoed is nu natuurbegraafplaats. Dan zijn ze er zeker van dat hier geen nieuwbouw wordt gepleegd. 

In de gastenvleugel hebben we elk een nette eenpersoonskamer met eigen douche en toilet. Er is een huiskamer annex bibliotheek en twee eetzalen. We mochten er pas om 15u in, dus het acclimatiseren moet nog beginnen. We hadden in eerste instantie graag naar de Clarissen in Meghen gewild, daar is alles oud, maar die waren al maanden volgeboekt. Ik weet nog niet wat ik ga doen, ik heb mijn tekenspullen en wel zes boeken mee. 

Het leuke van dit blog is dat je zoveel terug kunt vinden. In 2010 had ik mijn eerste kloosterexperience en wel in Abdij Koningshoeven, het mánnenklooster (met bierbrouwerij) van Berkel Enschot.

- De zusters bijna bankroet:
- De natuurbegraafplaats:
- Het oude klooster is nu een appartementencomplex in een nieuwbouwwijk.

Geen opmerkingen: