zaterdag 4 februari 2023

Polder Ruigenhoek

De stilste wandelingen voor onze reeks stiltewandelingen op fietsafstand raken een beetje op. Vandaag gaan Nieuwe Wilma en ik ‘proefwandelen’ in de polder Ruigenhoek bij Groenekan, maar die polder gaat steeds verder op in de vaart der volkeren, zo ontdekken wij. Natuurgebied wordt recreatiegebied. Er is allemaal groen geofferd aan asfalt skatebanen en basketbalveldjes. Er is in die polder ook onlangs een golfbaan aangelegd met een heel groot clubgebouw genaamd Chi-Chi. Het is nog niet klaar, maar het lijkt zijn voltooiing te volgen. Alsof er nog niet genoeg golfbanen zijn. 

Onderzoek wijst uit dat grootste deel van het ‘polderpark’ boven Overvecht bij gemeente De Bilt hoort, niet bij Utrecht. En heeft de gemeenteraad daar wel goed opgelet? De omwonenden te Groenekan beginnen nu te kermen, dat dit eruit ziet als een grote evenementenlocatie met regelmatig geluidsoverlast. Er is ook een klein horeca-gebouwtje bij gekomen met de naam Pancake-in-the-Park, waar ouders hun peuters kunnen uitlaten. De stoelen zijn knalgeel en knalroze. Omdat ik van het wandelen hongerklop heb bestel ik een kinderpannekoek met spek en kaas, maar de pannekoek is niet warm (zo’n kant-en-klare uit de supermarkt) en geraspte de kaas niet gesmolten. 

Er is zoveel gedoe om die plek dat we besluiten de komende stiltewandeling een eindje te verplaatsen. De start vanaf een andere parkeerplaats, die bij de forellenvijver.

Geen opmerkingen: