dinsdag 16 september 2008

'The Battle of the Babes'

Vandaag was het weer hoedjesdag, en morgen komen de Algemene Beschouwingen, die nu al gekenschetst worden als the battle of the babes, zo las ik vannochtend in NRC Next. Want er zijn dit jaar opmerkelijk veel vrouwelijke woordvoerders. Agnes Kant (SP) moet het opnemen tegen Femke Halsema (GL), Marianne Thieme (PVVD), Mariette Hamer (PvdA) en Rita Verdonk (Verdonk).

Ik probeer het niet te doen, want het ligt zo voor de hand om je daarover op te winden. Niet doen, Lucie Theodora, het is gewoon een grapje. Vijf vrouwelijke fractievoorzitters. Het merendeel van deze beroepsgroep is nog steeds man. Voor als u er even niet op kan komen: we hebben het over Pieter van Geel (CDA), Mark Rutte (VVD), Alexander Pechtold (D66), Arie Slob (CU), Bas van der Vlies (SGP) en Geert Wilders (PVV). Toegegeven: ze zijn niet allemaal moeders mooiste, laat staan mediageniek.

Maar als die vrouwelijke woordvoerders allemaal gedwee die hoedjes op hun hoofd zetten, hoe leuk ook, dan lukt het mij niet meer om hen helemaal serieus nemen. Of hun hoedje nu een statement is of niet.

Geen opmerkingen: