donderdag 4 september 2008

Frau und Auto

Gisteravond vond ik bij de post een schrijven van de Dienst Stadstoezicht! De parkeervergunning is daar!!! Let wel, na 4,5 jaar geduld. Nu mag ik weer dromen over de nieuwe bolide. Drie koningsblauwe Ford Probe's heb ik nu gevonden, een in Tilburg (NB), een in Brunssum (L) en een in Hierden (Gld). Heb de neiging om onmiddellijk vrij te nemen en af te reizen naar verre garages. Hani501, waar ben je? Je moet mee!

Wat nu? Moet ik me nog bedenken? Mij zorgen maken over de niet te stuiten stijging van de benzineprijzen en de toestand in de wereld? Met de files op de Nederlandse wegen is het helemaal niet hándig is om in een auto te gaan zitten. Maar wel leuk. Lekker muziek draaien. Lekker van hot naar haar. Naar het strand. Naar mevrouw TomTom luisteren.

Terwijl ik dit schrijf krijg ik een emailnieuwsbrief van de ANWB die de Seat Ibiza aanprijst. Seat Koekblik! Ooit had W. een Seat Ibiza, met als argument dat-ie handig klein was voor parkeren in de Amsterdamse binnenstad, én zuinig. Maar ja, ze moest toegeven, hij mist elk snobgehalte, en als ze eerlijk was vond ze het zelf ook een secretaressewagentje. Ze is ervan teruggekomen en rijdt nu Rover. Mét snobgehalte.

Ik heb weer andere wensen. Ik wil een beetje een ordinaire scheurbak. Vrolijk kleurtje, zodat de mensen gaan lachen als ze mij zien langrijden. Dat natuurlijk-rode-haar komt er ook goed in uit. Voor wie het niet weet: de Ford Probe is een oer-Amerikaanse auto met een eigen Nederlandse club.

Geen opmerkingen: