zaterdag 6 september 2008

'Leuk gereedschap'

Trouw heeft een verhaal over vrouwelijk gereedschap. Na de roze telefoons zijn er nu ook roze en gebloemde gereedschapssetjes op de markt. Er leven tenslotte zo'n 1,5 miljoen alleenstaande vrouwen in Nederland en die willen niet meer allemaal meer onmachtig een man aanklampen om de klusjes in en om hun huis te klaren.

Grappig om even op de zoekterm 'vrouwelijk gereedschap' te googelen, wat je dan tegenkomt! Even doen! De roze gereedschapskist van de site vrouw.nl hiernaast is wel ongeveer het ergste van het ergste, maar waarom eigenlijk? Waarom is donkerblauw voor een gereedschapskist beter dan roze? Ik geef toe: het roept ook bij mij weerstand op, maar wat is er mis met een schroevendraaier met bloemtjeshandvat?

Bobby is helemaal geinspireerd voor een volgend verjaardagscadeau. De gereedschapskoffer voor vrouwen van het merk Barbara K voorzien van 6000 Swarovski-kristallen zit er echter niet in.

De bouwmarkten hebben, zo lees ik in Trouw, ook zonder roze tools de doelgroep van de klussende vrouw ontdekt. Zij geven en masse speciale cursussen en instructieboekjes voor vrouwen. 't Is maar dat u het weet.

Geen opmerkingen: