zaterdag 13 september 2008

Toet toet!

Middagje proefrijden in diverse sportwagens van de Autoboulevard. We reden een knalrode Toyota Celica (waar ik helaas geen foto van heb) en deze blauwgroene Mazda MX 3 van Autobedrijf Robert. De laatste ronkte, schudde en schokte dat het een lieve lust was.

Jongste Nichtje (in doorzonwijk te Maarssen) lachte zich dood als we wéér langskwamen in weer een nieuwe bolide. Toet toet! Daar zíjn we weer. Zij maakte deze foto, waarvoor dank!

Bij het laatste autobedrijf waar we tegen vijven binnenstapten, en die vooral Peugeots verkocht en helemaal geen sneller Japanners, raakte de verkopers geheel op zijn praatstoel toen ik vertelde wat ik zocht. We kregen ongevraagd een hele litanie tégen de Ford Probe, die ik volgens deze verkoper nooit en nooit en nooit moet gaan kopen. `Dat is een Amerikaanse auto die gestript is voor de Europese markt en waar altiijd wat aan stuk is, vooral de electronica.´ De Toyota Celica daarentegen zou heel betrouwbaar zijn.

Het was een rijke middag. Een auto heb ik nog lang niet, maar nu weet ik wel weer alles over de Nationale Autopas, sjoemelende handelaren, en de vele nadelen van marktplaats.nl.

Geen opmerkingen: