maandag 22 september 2008

Gratis traject Duurzaam Geluk

Gisteravond een verjaardagsfeestje. Omdat wij genodigden elkaar al jaren kennen en veel gemeen hebben namen we sans gene alle thema's des levens door. De oude liefdes, de nieuwe liefdes, de ouders, de banen, de vakanties, de auto's, de cursussen, de kilo's, de pijntjes, de tandenborstels, de ontharingsmethodes en het geluk. 'Geluk' was een van de lastigste thema's.

De advertentie voor GRATIS e-coaching Duurzaam Geluk in de Volkskrant vanochtend viel dan ook in vruchtbare aarde. Dat is natturlijk altijd prijs: èn gratis èn geluk èn duurzaam! Goed bedacht! De cursus is te vinden op de website Hart en Ziel. Coach is ene Onno van trainingsbureau Van Harte & Lingsma. Tot 27 september begeleidt hij de deelnemers via de site, 'soms met een persoonlijk advies, soms met een bijdrage in zijn blog'. Je krijgt elke twee dagen een nieuwe opdracht, je schrijft je dagboek en maakt je bijdragen openbaar. Dat kan anoniem. Meelezers kunnen ook reageren. Je wordt geadviseerd ook de bijdragen van anderen te lezen. Over vier weken kun je dan het duurzame geluk gevonden hebben. En zo niet, dan kun je nog naar een workshop à 90 euri.

Volgens de bedenkers van dit 'traject' is er de afgelopen tien jaar veel onderzoek gedaan naar methodieken die mensen kunnen helpen om hun geluksgevoel te verhogen. 'In dit traject wordt uitgebreid gebruik gemaakt van deze kennis. Het leert je in vier weken hoe je met meer plezier, voldoening en zingeving kunt leven en werken.' Wie kan dat aanbod laten liggen?

Geen opmerkingen: