dinsdag 9 september 2008

Moment of fame

'n Half jaar hebben we als een gek toegewerkt naar dit event. Want Oude Baas wil events. Nou dan dóen we toch een event!

Ons event was de slotmanifestatie van Manuscripta en wij mochten op het grote podium de Grote Prijs uitreiken. We deden het met verve. Met Oude Baas die welkom heette, ik die de genomineerden introduceerde en liet toejuichen - zo had iedereen zijn moment of fame - en de Juryvoorzitter die het verlossende woord sprak. En Hani501 die voor het geweldige begeleidende filmpje had gezorgd die precies onder mijn tekst doorliep, en voor de uitzwaaier 'You're simply the best!' Het leek wel alsof er een professionele event-organisator aan het werk was geweest!

Het was geweldig om te doen. Het bedenken, uitwerken, doen, vormgeven, uitvergroten, delibereren, discussieren, en alles wat fout gaat herstellen. Alles was tot in de puntjes geregeld, maar gaan er dan weer dingen mis die je niet verzint. Zo was de juryvoorzitter het juryrapport vergeten mee te nemen. Zo brak het pootje van mijn roze leesbril af, één minuut voor ik op mocht. Maar alles komt altijd goed.

We hadden 300 glazen met roze bubbels na. De winnares werd met het kwartier gelukkiger. De verliezers liepen niet eens gefrustreerd weg. Iedereen straalde. Events zijn idioot opgeklopte onzin, maar ook geweldig. Zo werd het ook óns moment of fame.

Geen opmerkingen: