zaterdag 20 februari 2010

Afa-alg (1)

Vanwege een paar in de lucht hangende diagnose AD(H)D in mijn omgeving koop ik het boek Ritalin is de oplossing niet, Hyperactieve kinderen echt helpen. Auteur: Barbara Simonsohn, uitgeverij Akasha. Veel hyperactieve kinderen worden met ritalin behandeld, het medicijn wordt tegenwoordig door miljoenen kinderen - en volwassenen ook - gebruikt, en kan leiden tot blijvende schade aan de gezondheid. Barbara Simonsohn(1954, Hamburg) studeerde sociale wetenschappen en politicologie en deed een opleiding biologische land- en tuinbouw. Ze houdt zich intensief met voeding bezig.

Ritalin werkt volgens haar verslavend middel en veroorzaakt bij gebruik op lange termijn onder andere prikkelbaarheid en hyperactiviteit, juist de problemen die dit medicijn zou moeten genezen! Simonsohn schetst in dit boek resultaten van kritische onderzoeken naar ritalin, waaruit blijkt dat de groei van met name de hersenen wordt belemmerd en dat het risico op blijvende stoornissen in de hersenen groot is.

Als alternatief biedt zij een holistische behandelwijze om de kwaliteit van leven van hyperactieve kinderen en hun gezin op natuurlijke wijze te verbeteren. De mogelijkheden zijn divers, zoals juiste voeding, goede communicatie binnen het gezin, de weerbaarheid en het gevoel van eigenwaarde van het kind vergroten, meditatie en homeopathie. Wat we moeten doen is handoplegging en slikken van de afa-alg, om het maar héél kort door de bocht samen te vatten. Ik kan het allemaal niet beoordelen, moet ik zeggen, maar het klinkt mij heel geloofwaardig in de oren.

Geen opmerkingen: