maandag 1 februari 2010

'Een code voor onszelf'

Op deze foto was er vast nog geen parkeermanagement! Dat is een van de zegeningen van deze tijd. Maar het wonder is geschied: deze maand heb ik twéé parkeervergunningen in Amsterdam: een in het Centrum en een in Zeeburg. In de brievenbus van de nieuwe woning liggen maar liefst vier brieven van Cition, sommigen met vrijwel dezelfde inhoud maar ondertekend door verschillende ambtenaren en met een verschillend nummer. Een kniesoor!

Het komt er op neer dat ik per vandaag in Zeeburg mag parkeren als ik de vergunning per 1 februari activeer. Dat betekent: betalen op het Cition-kantoor. Dat hoeft men mij geen twee keer te zeggen: om 08 uur sta ik op de stoep. Geheel besneeuwd & hoestend & notterend, de keurige Surnaamse medewerkster kijkt mij met afgrijzen aan, maar als ik om een tissue vraag geeft ze die. Dan ook ik wat toonbaarder en ontdooit ze.

Thuis lees ik alle stukken en foldertjes nog eens na, en lees ik dat ik nu een vergunning heb voor gebied ZB65. Ik wil niet zeuren, maar op het bijgeleverde kaartje is Zeeburg ingedeeld in acht gebieden, genummerd 1 t/m 8. Ik woon volgens mij in Zeeburg 1. Dus bel ik maar weer naar Cition, met de vraag wat code 'ZB65' betekent. 'Dat is een code voor onszelf', legt de vriendelijke telefonist(e?) die Stephanie heeft maar een diepe mannenstem heeft, mij uit. Maar het is allemaal goed. Ik mag ook in de Molukken- en de Javastraat, daar waar de winkels zijn.

Wat ik wel heb uitgevonden dit weekend: wie bij mij wil komen parkeren kan dat gratis doen, op de Zuider-IJdijk. Onder de Schellingwouderbrug naast Camping Zeeburg. Dat is voor mensen van buiten weer niet eenvoudig te vinden, en voor Amsterdammers is het ook niet vanzelfsprekend, maar wie zijn best doet die kan wel een tientje uitsparen. Daar kun je met een trap de Schellingwouderbrug beklimmen, onder andere naar mijn straat.

Geen opmerkingen: