zaterdag 20 februari 2010

Er zij licht (1)

Het kabinet is gevallen. Vannacht was dat zo laat dat we er niet voor op blijven. Nu luisteren we uren naar de radio, maar daar komen vooral mensen CDA en Christen Unie aan het woord. Ik wil Wouter Bos wel horen. Maar Wouter Bos schijnt alweer campagne te voeren op straat in Utrecht. Die politici zijn niet stuk te krijgen.

En heb je al een idee wat je aan lampen gaat doen, Lucie Theodora? Want er hangen alleen maar verhuispeertjes. Nee, helemaal niet. Gordijnen, lampen, het moet allemaal nog, ik heb géén idee. Waar begin je? Werk je per lamp één voor één, of doe je zoiets projectmatig? Vandaag ga ik lampen kijken. Zowel exotische Indiase lampen als soort van hippe jaren zestig lampen. Deze op de foto horen tot de laatste categorie, ze zijn van doorzichtig plastic, van het merk Koziol en heten Josephine. Ze zijn er in vele felle kleuren en kosten 88 euro per stuk. Ik zie ze hangen in de hippe winkel Combo Design. Al jaren te Utrecht, maar nu ook te Kampen! Voor wie nog eens een uitje wil...

Daarna ga ik naar de Indiase lampenwinkel Mardie Collections in de Zadelstraat. Mooie verzameling Marokkaanse, Turkse en Indiase gekleurde lampen. Ik val vooral voor de Indiase met kleine stukjes glas. Heel sfeervol en decoratief. Maar geven ze wel genoeg licht voor oude ogen? Jawel, zegt de eigenaar van de winkel, maar we hebben er voor de bezuiniging spaarlampjes in. Anders betalen we een vermogen aan energiekosten. Dat is waarom het licht nu zo dunnetjes lijkt. Daar in de Zadelstraat, precies voor de winkel van Mardie Collections, deelt de PvdA rozen uit. Allemaal frisse jongemannen in rode PvdA-jacks. Maar geen Wouter Bos. Hij is morgen in Buitenhof, weet de eigenaar van de lampenwinkel.

Geen opmerkingen: