vrijdag 19 februari 2010

Maassluis

Nu ik toch in Zuid-Holland ben kan ik ook wel even naar Maassluis. Op de thee bij Bobby's Ma en langs bij de plaatselijke boekhandel: 'Het Keizerrijk' aan de Noordvliet. Heel erg leuke boekhandel, verrassend assortiment, leuke gedreven boekhandelaar. Het gaat allemaal heel goed met de winkel, vertelt hij. Geen last van de crisis.

Op de foto links de kerk waar Maarten 't Hart zich altijd voor laat fotograferen. Er is hier veel protestants verleden, wat zich onder meer laat decoreren door een harmonium in de muziekafdeling in de boekhandel. Ik koop drie boeken, waarover later wellicht meer.

De iPhone biedt een nieuwe laag in het gesprek. We hebben het over de boekhandels in de buurt. Hoeveel inwoners heeft Maassluis, vraag ik. 60 duizend zegt Bobby. 33 duizend zegt Ma. Ik kan dat nu ineens opzoeken: 31.567 zijn het er. Of: we tunen te laat in op het nieuws en dan blijk je op de iPhone opeens het nieuws te kunnen bekijken. Stante pede. Any moment. Hoe fijn en verrijkend dit alles voor het leven is zal de tijd leren.

Geen opmerkingen: