zaterdag 20 februari 2010

AFA-alg (2)

Helemaal gebiologeerd door het boek over de afa-alg. Op naar drogisterij Slamat om eens te informeren. Alfa-alg? Nee, afa-alg. Ze kennen het niet. Ze willen met alle liefde andere pillen (Omega 3 of visolie) à 34,95 euro per potje verkopen, maar ik weet helemaal niets van voedingssupplementen. Beetje duur lijkt me. Eerst maar eens verder onderzoeken.

De afa-alg is een natuurlijk voedingsmiddel dat een totaalwerking heeft op lichaam, ziel en geest. Hij groeit in het Klamath Lake op 1400 meter hoogte. De afa-alg (afa staat voor Aphanizomenon Flos Aquae) wordt in vele vakpublicaties en boeken bestempeld als 'het perfecte super-levensmiddel van de natuur'. Deze zoetwateralg zou een ideale verrijking zijn van het dagelijks menu. Zij heeft een hogere voedingsstofdichtheid dan ieder ander levensmiddel. Door haar rijkdom aan vitaalstoffen brengt de alfa-alg mogelijke tekortsymptomen in evenwicht.

De afa-alg bevat alle mineralen en sporenelementen die het menselijk lichaam nodig heeft, en dit in een samenstelling die als maatwerk in haar behoeftes voorziet. Alle mineralen en overige vitale stoffen ondersteunen elkaar onderling in hun werking. Het menselijk lichaam kan het eiwit van de afa-alg veel makkelijker opnemen dan dierlijk eiwit. Bovendien vormt zij geen eiwitafval in de darmen. Daarin onderscheidt zich de afa-alg van alle plantaardige en dierlijke eiwitbronnen.

Door de uitgeputte grond, de belasting van het milieu, de te vroege oogst en de vele andere factoren garandeert zelfs een gezonde voeding niet voldoende vitale stoffen. Een toenemend aantal bekende geneeskundigen en voedingsdeskundigen meldt een ontoereikende verzorging door foutieve en gebrekkige voeding. Vandaag de dag moet men vier appels eten om aan het gehalte vitale stoffen van een appel uit 1990 te komen, lees ik.

Mensen zeggen de afa-alg slikken in plaats van ritalin of antidepressiva, en dat alles goed met ze komt.

Geen opmerkingen: