donderdag 25 februari 2010

Phlox

Wat behoorlijk fijn is van een dagje thuiswerken, is dat het allemaal zo opschiet. Je kan tussen de middag zelfs even je boodschappen gaan doen. Weer een stukje Javastraat ontdekken.

Nu heb ik als missie de Dierenwinkel / Hengelsport De Jong voor antikattenpiesgeurmiddelspray, want die allerliefste Vespa heeft het weer gedaan..., naar De Bakker van Oost voor lekker donkerbruin brood, eens iets anders dan dat eeuwige Twents Donker van de AH aan de Molukkenstraat... Naar Bloemenstal Niels, waar ik eens wat anders kan kopen dan die eeuwige rozen of tulpen bij AH. Wat is men als fulltime werkend wezen toch aangewezen op AH.

Bij Niels koop ik katjes en blauwe phlox. Ik associeer phlox enorm met de zomer. Eén phlox maakt nog geen zomer. Toch ruik ik de lente al. Het wordt lichter. Weldra zal het over zijn. Binnenkort bij het Tuincentrum langs en dat hele balkon van mij volpleuren met tulpen, narcissen, krokussen en blauwe druifjes.

Allemaal vragen de winkeliers: Bent u nieuw hier? Waar komt u vandaan? De Jordaan? De Jordaan is leuk als je jong bent. Hier is het beter. En je kan altijd nog met de tram naar de Jordaan. Kwartiertje.

En nu weer verder met de denkstukken.

Geen opmerkingen: