woensdag 13 januari 2010

Parkeermanagement

Natuurlijk kan ik het over Balkenende gaan hebben en en over de commissie Davids, want ik heb uiteraard de journaaluitzendingen, Netwerk, De Wereld Draait Door en Nova hierover gezien. Maar wat zal ik er aan toevoegen? Alles is nu wel gezegd. En tussendoor draait bij mij ook buiten werktijd de grijze massa op volle toeren. Hoe moet dat met dit en dat en zus en zo? Neem nou de parkeervergunningen. Hoe lang heb ik wel niet gewacht op een parkeervergunning in de Jordaan? Vijf jaar! Moet ik straks in Oost weer opnieuw beginnen? Zit ik straks met een bolide zonder parkeerplaats?

Twee weken geleden kreeg ik een folder in de bus van een bedrijf genaamd Cition, dat vanaf heden het parkeerbeleid in de stad zou organiseren. Parkeermanagement in moderne termen. Daar krijg ik onmiddellijk visioenen van al die voorheen overheidsbedrijven die nu geprivatiseerd zijn, zoals Nuon, UPC, Waternet, KPN,.. Allemaal ontoegankelijke mologgen met telefooncentrales waar je niet toe doordringt, met duister beleid, alleen nog op afstand gecontroleerd door de politiek. Was het oude Parleerbeheer is nog maar, dat waren best aardige mannen, daar aan de De Clerqstraat. Als ik na het werk even langs dat kantoor rijd zie ik dat daar nu Cition op staat, misschien werken die aardige mannen er nog steeds.

Op de site van Cition lees ik dat het moment van áánvragen van een vergunning doorslaggevend is voor de hele stad. Als dat klopt dan moet dat geen probleem zijn straks in Zeeburg-Oost. Zou je ook een maand een dubbele vergunning mogen hebben? Vast niet. Want het is er relatief goedkoop, voor Amsterdamse begrippen dan, maar parkeren kost nog steeds wel 2,40 euro per uur.

Geen opmerkingen: