woensdag 20 januari 2010

1 april

Sinds een week doet zich overigens nòg een nieuwe werkelijkheid voor. Die heet Capelle aan den IJssel. Deze nieuwe werkelijkheid is gevestigd op een bedrijventerrein aan de A20, naast het hoofdkantoor van Free Record Shop. Als alles doorgaat, en daar lijkt het sterk op, gaat deze nieuwe werkelijkheid per 1 april in. Is het een grap, of om te huilen?

Linksom of rechtsom, het is 80 a 85 km van Amsterdam naar Capelle. Twee keer daags is dat 170 km. Met de auto zijn er zijn twee routes: via de A4 (Den Haag), de A13 (Rotterdam) en de A20. Of via de A2 (Utrecht), de A12 (Gouda) en dan de A20 richting Rotterdam.

Men kan ook met de trein: het 'snelst' is de boemel van Amsterdam naar Rotterdam via Muiderpoort, Amstel, Duivendrecht, Abcoude, Breukelen, Woerden, Gouda... En dan komt geloof ik Capelle Schollevaer. Daar in Zuid-Holland raak ik het spoor altijd een beetje bijster. Als je de trein van 07.47 uur neemt ben je om 08.51 uur bij station Capelle Schollevaer. Als je om 17.07 terugreist ben je om 18.13 weer op Amsterdam Centraal. Die boemel heet tegenwoordig 'Sprinter', dat moet een snelheid suggereren die het treintje ten enen male ontbeert.

Ze zeggen allemaal: ik doe het niet, ik kan dat niet, ik trek dat niet. Zelf heb ik al tamelijk veel aan mijn hoofd. Dit kan er even niet meer bij.

Geen opmerkingen: