woensdag 13 januari 2010

'Grootste balkon van Amsterdam'

Ik heb de sleutels. In het donker ga ik Karen en Reenske de woning laten zien. Ik heb alleen de herinnering van 30 december, het sterke gevoel: Ja Ik Wil. Hoe zou het nu zijn? Er is gelukkig elektriciteit, maar er hangen geen peertjes aan het plafond. Ik heb een zaklamp mee en wat waxinelichtjes, Reenske heeft een schemerlampje. En een fles champagne. Ze vinden het huis allebei prachtig. Volgens hen heb ik het grootste balkon van Amsterdam. Ik vind het ook nog steeds geweldig.

Met de rolmaat lopen we langs alle muren. In de Gamma-folder van deze week staan goeie stellingkasten (2 voor 55 euro), die 92 cm breed zijn. Het wandje waar ik ze neer wilde zetten is echter 181. Grr. Er zijn wanden die met een glimverf geverfd zijn, lila, roze, is het lak? Volgens Karen is er op de 90 cm naast het aanrecht best plek voor een zespitsgasstel. Reenske herinnert zich ineens dat Jon nog een hoge koelkast over heeft. Ze vraagt het wel even. Het balkon langs de woonkamer en grote slaapkamer met de grote ramen is waarschijnlijk op het zuiden. Kijk, de buren hebben allemaal zonnewering. De woning wordt in de zomer vast bloedheet...

Morgen een uitje naar Hornbach? In de Gamma-folder staat ook Histor-latex in de aanbieding. Die moet ik nemen, zeggen ze, alleen de beste latex is goed genoeg. Of anders de beste van Hornbach. Ik hoor het al: dit wordt een paar weken tegenstrijdige meningen en adviezen slikken. Tot slot zou ik de meterstanden moeten doorgeven, maar de meters kunnen we nergens vinden. Het begint me steeds meer te duizelen. Het wordt de hoogste tijd voor een schrift met overzicht.

Geen opmerkingen: