vrijdag 15 januari 2010

Moodbord

Ik moet natuurlijk niet alleen voor het tempo gaan en ook goed overwegen of ik de wanden in mijn nieuwe huis plat ga 'witten', of dat ik kleurtjes ga toepassen.

lijkbaar is het alweer jaren geleden dat ik verfambities had. Eerst ga ik naar Engels, die heel gespecialiseerd is en heel goed, de beste, maar ook loeiduur. Je mag wel wat staalkaartjes meenemen, maar niet meer dan zes. Anders moet je ze betalen. Ik herinner me nog goed dat de Hema zulke leuke kleurstaaltjes had en dat je die even van de muur kon rukken om een idee te krijgen. Ooit overwoog ik om mijn slaapkamer donkerpaars te schilderen, of alleen het plafond. Toch niet gedaan. Daar heb ik nog allemaal Hemastaaltjes van onder het bed..

Nu loop ik bijna blind naar de hoek van de Hema met de verven. Maar er staat daar helemaal geen verf. Twee keer loop ik de hele winkel op en neer. Ben ik nou gek? Verf! Waar is de verf? Nergens verf. 'Inderdaad,' zegt de meneer aan de servicebalie, 'verf hebben we niet meer. Dat is allemaal naar de bouwmarkten.' Zucht. Moet ik nu weer alle bouwmarkten af om hun verfaanbod te vergelijken? Van de Hornbach herinner ik me nu ineens ook weer enorme afdelingen verf, en de Gamma adverteeert met Gamma Woonkleuren... Bij Praxis kun je ter inspiratie een wooncollage maken. Een moodbord.

Geen opmerkingen: