vrijdag 8 januari 2010

Merbau

Even langs bij Carpet Right. Dat heb ik eerder deze week ook al gedaan te Capelle aan de IJssel, waar ik moest zijn, maar als rechtgeaarde Amsterdammer gaat men toch geen tapijt te Capelle kopen!

Het is een snel proces. Want tussen droom en werkelijkheid staan praktische bezwaren. Het begint met het idee van kurk, want dat vind ik heerlijk aan de voeten, maar dat hebben ze niet. Dan stort ik me op de brede houten planken (60-80 euri per vierkante meter), dan ga ik voor lamellenparket (30-60 euri), want we hebben het over zo'n 90 vierkante meter. Dan voor de laminaten (15-25 euri) en tenslotte denk ik: Lucie Theodora, misschien woon je maar een jaar in dat nieuwe huis, en neem ik serieus het merbau-laminaat, enorm in de aanbieding, in overweging.

Ik sleep P. mee naar binnen naar de winkel aan de Stadhouderskade: 'Kijk, wat vind jij hiervan?' We laten een Amsterdamse verkoper alles aanprijzen, dat werkt toch beter dan een Capellenaar, en het lijkt ons goed. 'Alleen vandaag 10% korting,' koppen alle schappen. Nou, zeg ik, dat valt ook wel mee, die stickers zaten er dinsdag ook al op. De verkoper lacht.

Geen opmerkingen: