woensdag 20 januari 2010

Verdwijnt Nova?

Wat lees ik nu op Nu.nl? 'De actualiteitenprogramma's Netwerk en Nova verdwijnen! Voor Nova komt een Nieuwsuur in de plaats, meldt de Volkskrant op basis van bronnen in Hilversum.'

Ik kijk bijna elke avond naar Nova/Den Haag Vandaag. Prettig intelligent programma. In bed. Tegen de tijd dat Nova begint vind ik het wel bedtijd, maar ik wil het niet missen, dus dit is de oplossing. Nova is ongeveer het laatste actualiteitenprogramma dat géén amusementsprogramma is en echt hout snijdt. De verandering zou nodig zijn vanwege de uitbreiding van de zendtijd van BNN en Max en de komst van de nieuwe omroepen Wakkernederland en PowNed. In de plannen staat ook dat Paul de Leeuw een latenightshow gaat maken voor de Vara en BNN, tussen 22.00 en 22.45 uur op Nederland 3. De tijd van Nova dus.

PowNed (GeenStijl), komt daarna met een crossmediaal programma. EénVandaag van de Tros en de Avro moet daarnaast een meer regionaal karakter krijgen. De EO gaat daarbij mogelijk deelnemen aan EénVandaag. De KRO wil graag een eigen actualiteitenrubriek maken. Wakker Nederland wil ook een eigen rubriek. Volgens een woordvoerder van de Publieke Omroep is er nog geen besluit genomen.

Geen opmerkingen: